Fincanda Lahana Dolması
Fincanda Lahana Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane orta uzunluk yaprakları ayrılıp yıkanıp haşlanmış lahana
İç materyali:
- 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
- 2 tane soyulup incecik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet yıkanıp incecik doğranmış dereotu
- 1 tane ezilmiş et bulyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Reyhan
- Yedi renkli baharat
Üzeri için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Fincanda Lahana Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç, soğan, domates salçası, biber salçası, dereotu, zeytinyağı, baharatlar ve et et bulyonu bir kabın içerisine koyup elinizle düzgünce karıştırın.
- Bir tane Türk kahvesi fincanı alın.
- Haşlanan lahanadan bir modül alıp içerisine yerleştirin.
- Ortasına hazırlanan iç harçtan bir tatlı kaşığı koyun.
- Kenarda kalan lahanaları ice hakikat kapatıp fincanı tencereye zıt çevirin.
- Diğer lahanalar bitene kadar bu biçimde yapın.
- 3 su bardağı sıcak suyun içerisine biber salçası ve biraz tuz atıp çırpın.
- Tenceredeki dolmaların üzerine koyun.
- Zeytinyağı gezdirin.
- Tencerenin kapağını kapatıp lahanalar ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapın.Şifa olsun.
Fincanda Lahana Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









