Tel Şehriyeli Domates Çorbası
Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı patates kızartması yağı (tuhaf gelebilir fakat olağanüstü bir lezzet katıyor)
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 7-8 su bardağı su (kıvamına nazaran azaltıp arttırılabilir)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Piştikten sonra;
- 1 su bardağı soğuk su
Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye alalım unu ekleyelim ve rengi değişene kadar biraz kavuralım.
- Üzerine tel şehriye ekleyelim bir iki çeşit tekrar kavuralım.
- Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyelim domates sosunu baharatı ve salçayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine suyunu döküp, tel şehriyeler pişene kadar kaynatalım ve piştikten sonra altını kapatıp bir su bardağı soğuk suyunu ekleyelim.
- Kaselere koyup, servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 😊
Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













