Kabak Mücver
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2-3 adet taze soğan
- Yarım demetten az maydanoz
- Yarım demetten az dereotu
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı istersen çiçek yağda kullanabilirsin
- Peynir (tulum /teneke)
- 1 adet kabartma tozu
- 3 adet yumurta (kabak 3-4 taneyse 3 yumurta)
- Alabildiği kadar un
- Çok az tuz, karabiber, pul biber (acı, tatlı)
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımı rendeliyorum sularını sıkıyorum üzerine yeşillik ekleyip, karıştırıyorum peynir yumurta yağını ekliyorum karıştırıyorum.
- Un kabartma tozunu ekliyorum kek kıvamı alana kadar un eklemeye devam ediyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine döküyorum her tarafı eşit olacak halde yayıp üzerine susam ve çörek otunu atıyorum.
- Fırınımız evvelce ısıtılmış 170-180 derece alt üst turbo kullanıyorum. Üst ve altı tam piştiğinden emin olup fırından çıkartıyorum biraz dinlendirip mücverimi dilimliyorum.
Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






