Kabak Mücver

Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2-3 adet taze soğan
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az dereotu
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı istersen çiçek yağda kullanabilirsin
  • Peynir (tulum /teneke)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 adet yumurta (kabak 3-4 taneyse 3 yumurta)
  • Alabildiği kadar un
  • Çok az tuz, karabiber, pul biber (acı, tatlı)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımı rendeliyorum sularını sıkıyorum üzerine yeşillik ekleyip, karıştırıyorum peynir yumurta yağını ekliyorum karıştırıyorum.
  2. Un kabartma tozunu ekliyorum kek kıvamı alana kadar un eklemeye devam ediyorum. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine döküyorum her tarafı eşit olacak halde yayıp üzerine susam ve çörek otunu atıyorum.
  3. Fırınımız evvelce ısıtılmış 170-180 derece alt üst turbo kullanıyorum. Üst ve altı tam piştiğinden emin olup fırından çıkartıyorum biraz dinlendirip mücverimi dilimliyorum.

Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıpçıtır Börek
Sebzeli Enfes Brokoli Çorbası
Özel Soslu Kırmızı Lahana Salatası
Pratik Airfry Keki (Yalancı Sufle)
Kurabiyeden Yeni Yıl Evi Tarifi (Ginger Bread)
Gözleme
Hdabla | © 2025 |