Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)

Pratik Kesme Yoluyla Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Lahanayı haşlamak için;
- Kaynar su
- Tuz
İç harcı için;
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- Maydanoz
- Küçük bir kase ufak doğranmış et
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Reyhan
- 5 türlü baharat
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı pirinç
- Sumak suyu
Sumak suyu için;
- 1 çay bardağı sumak
- 2 su bardağı kaynar su
Pratik Kesme Tekniğiyle Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapımı lahanayı kesip kaynamış tuzlu suya atalım en fazla 4 dakika haşlayalım.
- Haşlanan lahanaları süzgeçe alalım.
- Kaseye 1 çay bardağı sumak ekleyelim, üzerine kaynar su dökelim, üzerini kapatıp kenara bırakalım.
- İç harcı hazırlayalım; Zerzevatları ufak ufak doğrayıp kaseye alalım, üzerine yıkanmış pirinçi, salçayı ,baharatları ,et ve sıvı yağını dökelim karıştıralım.
- Lahanaları dizip içine 1 tatlı kaşığı harcı ekleyip saralım.
- Kalın lahanaları tencerenin tabanına bırakalım saydığımız lahanaları tencereye dizelim.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz dökelim.
- Sarmaların üzerini bir parmak geçecek form de kaynar su dökelim tabağı bırakalım .
- Kapağı kapatıp ocağa bırakalım kaynayınca ocağın altını kapatalım bir taşım kaynayınca kalan sumak suyunu da dökelim.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatalım yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.

Pratik Kesme Metoduyla Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






