Sömelek Köftesi

Sömelek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı toz biber

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sömelek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına köftelik bulguru alıp sıcak suda 10-15dk bekletin.
  2. Ardından öteki köftelik materyalleri de ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Harçtan modüller koparın ve şekillendirin.
  4. Unlanmış tabağa aktarın.
  5. Tencerede gereğince suya limon tuzu ekleyip kaynatın ve köfteleri haşlayın.
  6. Köfteler haşlandıktan sonra tavaya tereyağ alalım .
  7. Salça ve nane ekleyip ben çok az su ek ettim ve kavurun.
  8. Sonra haşladığınız köfteleri ekleyin ve birkaç cins çevirin.
  9.  Servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt dökelim afiyet olsun.

Sömelek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich
Coco Dream
Mahluta Çorbası
Çikolata Soslu Puding
Nohutlu Meze
Anne Keki
Hdabla | © 2025 |