Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ( 3,5 – 4 su bardağı)
- 1 kase marmelat ( ben erik marmelatı kullandım.)
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu elimizle uygunca karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Hamuru 3’ye bölelim.
- Bir modülünü yağlı kağıt yahut naylon torba ortasına koyarak merdane yardımıyla iki üç milimetre kalınlığında açalım.
- Yuvarlak kalıp yahut bardak yardımıyla hamurumuza biçim verelim.
- 24 yuvarlak hamuru fırın tepsisine yerleştirelim. (24 kurabiye çıkıyor. ).
- Üzerine fırça yardımı ile marmelat sürelim.
- Diğer hamurlara da bardak yahut kalıp yardımıyla hal verelim.
- Daha küçük bir kalıp yahut kapak yardımıyla ortalarını çıkarıp simit formu elde edelim.
- Elde ettiğimiz simitleri üzerine marmelat sürdüğümüz hamurun üzerine yerleştirelim.
- Ortada kalan boşluklara 1 çay kaşığı mermelat koyalım.
- 180 derece fırında 10-12 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Not: ben kırmızı erik marmelatı kullandım siz istediğiniz konutunuzda olan rastgele bir marmelatla yapabilirsiniz.
Erik marmelatı mesken imali kendim yaptım. İlerleyen günlerde onu da paylaşabilirim.
Takipte kalın😉.
Her daim keyifli kalabalık sofralarınız olsun.
Afiyet olsun.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









