Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı damla çikolata

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve sıvı yağ eriyinceye kadar çırpılır un hariç öteki gereçlerde eklenip çırpıcı ile karıştırılır.
  2. Unu da ekleyip yoğurun hafif ele yapışan hamur kıvamında olacak damla çikolata da ek edilerek tekrar yoğurulur.
  3. Hamurdan eşit kesimler alınarak elde yuvarlanır ve hafif yassı hali verilir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  4. 180°de alt-üst ayarda 9-10 dk pişirilir. Çok fazla pişmemelidir aksi takdirde sert olur. Fırından çıkan kurabiye yumuşak olacak korkmayın.
  5. Fırından çıktıktan sonra 30 dk soğuması beklenir. Yumuşak olduğu için soğuyarak dışı sertleşecek korkmayın ve içi browni halinde olmasını sağlayacak.
  6. Artık servise hazırdır. Afiyet olsun 🍪.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger
Bebekler İçin Atom Tadında Şipşak Meyve Molası Kahvaltı
Sağlıklı Meyveli Tatlı
Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek
2 Kişilik Puf Puf Pankek
Közlenmiş Patlıcanlı Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |