Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pankek 🥞 yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak güzelce çırpalım.
  2. Süt, sıcak su, yağ, un, kabartma tozu, vanilya ek ederek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
  3. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda hamur hazırlayalım.
  4. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
  5. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
  6. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  7. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
  8. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
  9. Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran muz, kivi, çilek, karpuz, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Ezme Turşu
Muzlu Kek
El Açması Mantı
Garanti Tarif Şekerpare
Mükemmel Gözleme
Hdabla | © 2025 |