Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pankek 🥞 yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak güzelce çırpalım.
- Süt, sıcak su, yağ, un, kabartma tozu, vanilya ek ederek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
- Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.
- Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran muz, kivi, çilek, karpuz, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










