Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Kıyır Kıyır Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 80-85 gram kadar tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı+1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
- 1 tatlı kaşığı mahlep (kesinlikle katılmalı yoksa pastanelerdeki tadı vermez istemiyosanızda katmayabilirsiniz )
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 -3 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Bolcana susam
- Biraz çörekotu
Kıyır Kıyır Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın, sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin .
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde ortalama 25- 30 gram kadar modülleri alın ve isteğiniz halde yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin ( yuvarlak üçgen kare çubuk ay üzere formlarda yapılabilir ).
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve bolcana susam atın bir de çörekotu tabikide sonra evvelce 5 dakika fanlı alt üst 180 derce fırına 25 dakika olacak formda sürüyoruz ve mutlaka yakmıyoruz.
- Sonra kurabiyelerimizi nasıl saklarız kıyır kıyır kalması için kavanozlara kurabiyelerimizi doldurun ve ağzını sıkıca kapatın sonra 4- 5 gün tüketilebilir şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.
Kıyır Kıyır Pastane Adabı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










