Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 80-85 gram kadar tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı+1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (kesinlikle katılmalı yoksa pastanelerdeki tadı vermez istemiyosanızda katmayabilirsiniz )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Bolcana susam
  • Biraz çörekotu

Kıyır Kıyır Pastane Yordamı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın, sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin .
  2. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde ortalama 25- 30 gram kadar modülleri alın ve isteğiniz halde yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin ( yuvarlak üçgen kare çubuk ay üzere formlarda yapılabilir ).
  3. Üzerine yumurta sarısını sürün ve bolcana susam atın bir de çörekotu tabikide sonra evvelce 5 dakika fanlı alt üst 180 derce fırına 25 dakika olacak formda sürüyoruz ve mutlaka yakmıyoruz.
  4. Sonra kurabiyelerimizi nasıl saklarız kıyır kıyır kalması için kavanozlara kurabiyelerimizi doldurun ve ağzını sıkıca kapatın sonra 4- 5 gün tüketilebilir şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.

Kıyır Kıyır Pastane Adabı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Havuçlu Kek
Borcamda Elmalı Turta
Haşhaşlı Tatlı Çörek
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
Fıstık Ezmeli Muzlu Öğün
Şeftalili Çarkıfelek Pastası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |