Yunan Usulü Cacık Tarifi: Tzatziki
Yunan Adabı Cacık Tanımı: Tzatziki İçin Malzemeler
- 2 adet salatalık
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Çeyrek limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dereotu
Yunan Metodu Cacık Tanımı: Tzatziki Nasıl Yapılır?
- Salatalıkları güzelce yıkayın, rendeleyip avcunuzda düzgünce sıkın. Bir müddet süzgeçte ya da ince bir tülbentte de bekleterek fazla suyundan büsbütün kurtulun. Salatalıkların kabukları genelde soyulmuyor fakat dilerseniz soyarak da kullanabilirsiniz.
- Karıştırma kabına süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, suyu güzelce süzülen salatalıklar, yıkayıp ince ince doğradığımız dereotu, limon suyu ve zeytinyağını alalım. Tercihe nazaran karabiber de ek edebilirsiniz. Ayrıyeten maydanoz, nane üzere sevdiğiniz farklı yeşillikleri de ince ince kıyıp ek edebilir, ya da dereotu yerine kullanabilirsiniz.
- Tüm malzemeyi güzelce karıştırarak servis tabağına alalım. Çabucak servis etmeyecekseniz buzdolabında bekletebilirsiniz, bekledikçe tadı güzelleşiyor, o yüzden önden hazırlamanızı ve dinlendirmenizi tavsiye ederim. ;).
- Servis etmeden evvel üzerine zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın. Yeşilliklerle ve kalamata zeytin ile süsleyerek son dokunuşu yapabilir, yanında pita, ya da kıtır ekmekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Yunan Tarzı Cacık Tanımı: Tzatziki Fotoğraflı Yapılışı









