Profiterol
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır profiterol
Dolgu kreması için;
- 2,5 su bardağı süt ( klasik su bardağı)
- 1 çay bardağı toz şeker ( klasık çay bardağı)
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 adet orta uzunluk yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 50 gram beyaz çikolata
- 1 kutu krema
Çikolata sosu için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gram biter çikolata( tercihen sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
Süslemek için;
- Fındık içi
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolgu kreması için vanilya beyaz çikolata ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpalım.
- Ocağa alalım karıştırarak göz göz olana kadar kaynamasını saglayalım, kısık ateşte 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp beyaz çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip düzgünce çırpalım.
- Dolgu kremamızı soğuması için kenara alalım ( orta ara karıştıralım kaymaklanmasın) soğuduktan sonra 1 kutu kremamızı ekleyelim mikserle 3 dk çırpalım.
- Çikolata sosu için; tereyağı vanilya ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alalım uygunca karıştırıp pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra çikolata tereyağı ve vanilyamızı ekleyip yeterlice karıştıralım ocaktan alalım.
- Soğumuş dolgu kremamızla profiterol toplarımızın içlerini dolduralım.
- Uygun bir borcama yahut servis kuplarına alalım.
- Kalan kremamızdan aralarınada sıkıp dolgu yapalım.
- Fındık serpiştirip sosumuzu üzerlerine eşit ölçüde dökelim.
- Çikolata sosumuzun üzerinde fındık ek edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💐.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












