Kedi Dili Bisküvi İle Borcam Tatlısı

Kedi Lisanı Bisküvi İle Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili

Kedi lisanını ıslatmak için;

  • 2 su bardağı sütlü kahve

Krema için;

  • 1,2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket beyaz çikolata

Arası için;

  • Muz

Çikolata sos;

  • 200 ml krema
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 150 gram bitter çikolata

Üzeri için;

  • Kakao

Kedi Lisanı Bisküvi İle Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı yapmakla başlayalım tencereye vanilya çikolata ve tereyağ hariç tüm materyalleri alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  2. Kaynayan kremanın altını kapatıp tereyağ, vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
  3. Pürüzsüz bir krema elde etmeye dikkat edelim. Hazır olan kremamızı soğumaya alalım.
  4. Tamamen soğuyan kremayı bilendir ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım ne kadar çırparsanız kremanız o kadar hoş olacaktır. Ve krema hazır.
  5. 2 su bardağı kadar sütlü kahveye yapalım (kahve dilediğinizi kullanabilirsiniz granül, latte, espresso. ) kedi lisanı bisküvilerini kahveye batırıp borcama dizelim.
  6. İlk dizdiğimiz kedi dillinin üzerine kremanın yarısını sıvayalım kremanın üzerine muzları serpelim tekrar 2. Paket kedi lisanını kahve ile ıslatıp üzerine dizelim ve kalan kremayı da üzerine dökelim ve her yere eşit olacak biçimde sıvayalım.
  7. Son olarak çikolata sos için kremayı tencereye alalım kaynama noktasına gelince çikolataları atalım ve büsbütün eritelim hazırladığımız çikolata sosuda kremanın üzerine dökelim.
  8. Üzerini kakao serpip süsleyelim. Afiyet olsun 🤤.

Kedi Lisanı Bisküvi İle Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Cacığı (Soğukluk Cacığı)
Şekersiz Hurma Pastası
Artan Dolma Harcından Patates Yemeği
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |