Salçalı Mantı Tarifi
Salçalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram mantı (taze yahut dondurulmuş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 750 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ¼ tatlı kaşığı karabiber
Yoğurtu için:
- 150 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Salçalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı alın, salça ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve yavaşça kavurun.
- Mantıları ekleyin, 750 ml su ile üzerini kapatın.
- Tuz ve karabiber ekleyin, kısık ateşte 15–20 dakika pişirin.
- Ben yoğurtta çiğ sarımsak sevmem, o yüzden salçayla birlikte kavuruyorum. Lakin isterseniz çiğ formda yoğurda da ekleyebilirsiniz.
- Sosu için: tereyağını eritin, nane ve pul biber ekleyin ve çok kısa kavurun.
- Servis: pişen mantının üzerine evvel yoğurt, sonra hazırladığınız tereyağlı sosu dökün. Afiyet olsun!.
Salçalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






