Salçalı Mantı Tarifi

Salçalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram mantı (taze yahut dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 750 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ¼ tatlı kaşığı karabiber

Yoğurtu için:

  • 150 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Salçalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı alın, salça ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve yavaşça kavurun.
  2. Mantıları ekleyin, 750 ml su ile üzerini kapatın.
  3. Tuz ve karabiber ekleyin, kısık ateşte 15–20 dakika pişirin.
  4. Ben yoğurtta çiğ sarımsak sevmem, o yüzden salçayla birlikte kavuruyorum. Lakin isterseniz çiğ formda yoğurda da ekleyebilirsiniz.
  5. Sosu için: tereyağını eritin, nane ve pul biber ekleyin ve çok kısa kavurun.
  6. Servis: pişen mantının üzerine evvel yoğurt, sonra hazırladığınız tereyağlı sosu dökün. Afiyet olsun!.

Salçalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Böreği
Pişi Tarifi
Süt Helvası
Elmalı Üzümlü Pasta
Kolay Pratik Demleme Usulü Spagetti
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |