Fırında Kabak Mücver (Börek Tadında)

Fırında Kabak Mücver (Börek Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Susam

Fırında Kabak Mücver (Börek Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp düzgünce karıştıralım.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ, pul biber, tuz ve kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Sonra maydanoz ince kıyalım sonra kabağı ve patatesi rendeleyip suyunu düzgünce sıkıp hazırladığımız karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Hazırladığımız mücver çamurunu yağlı kağıt serili tepsimize güzelce yayalım ve üzerine susam serpil 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Pişmiş olan mücveri biraz ılıdıktan sonra dilimleyip servis edelim.
  6. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun☺.

Fırında Kabak Mücver (Börek Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
Lezzet-i Şahane Krema Soslu Somon
Tavuklu Patates Salatası
Çatlak Kurabiye
Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Yoğurtlu Salatalık Meze
Hdabla | © 2025 |