Kıymalı Kruvasan Börek
Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz pulbiber
Sosu için;
- Yarım paket eritilmiş margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim ,üzerine tuz ,pulbiber ve salçayı ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Sosu için eritilmiş margarin ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
- 1 yufkayı masaya açalım ,üzerine margarinli sostan sürelim .
- Üzerine başka yufkayı serip soslayalım .
- 3. Yufkayı da üzerine serip soslayalım üç kat yufkayı küçük üçgenler halinde keselim üçgenlerin geniş tarafına kıymalı harçtan koyup saralım .
- Tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Harika çıtır böreğimiz hazır sıcak olarak servis edelim afiyet olsun.
Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








