Kıymalı Kruvasan Börek

Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz pulbiber

Sosu için;

  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim ,üzerine tuz ,pulbiber ve salçayı ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakalım.
  2. Sosu için eritilmiş margarin ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
  3. 1 yufkayı masaya açalım ,üzerine margarinli sostan sürelim .
  4. Üzerine başka yufkayı serip soslayalım .
  5. 3. Yufkayı da üzerine serip soslayalım üç kat yufkayı küçük üçgenler halinde keselim üçgenlerin geniş tarafına kıymalı harçtan koyup saralım .
  6. Tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Harika çıtır böreğimiz hazır sıcak olarak servis edelim afiyet olsun.

Kıymalı Kruvasan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Cevizli Poğaça
Tahinli İrmik Helvası
Zebra Kek
Fırında Tahinli Tatlı
Su Böreği
Çok Lezzetli Nostaljik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |