Norveç Mereng Pasta
Norveç Mereng Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 100 gram tereyağı
- 100 gram toz şekeri
- 4 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
- 150 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Mereng için:
- 4 yumurta beyazı
- 200 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 50 gram file badem
Krema için:
- 300 gram krema
- 100 gram pudra şekeri
Üzeri için:
- 50 gram eritilmiş çikolata
Norveç Mereng Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için toz şekeri ve oda sıcaklığında tereyağını çırpın.
- Süt ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Mereng için yumurta beyazlarını çok pak ve kuru bir kaba alın.
- Mikserle köpüklenene kadar çırpın.
- Şekeri yavaşça ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Limon suyu ekleyin, çırpın.
- Mereng parlak ve ağır bir kıvama geldiğinde kabı zıt çevirin uçta sert, dik ve bir zirve oluşuyorsa hazır demektir.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirin ve hamurunu tüm tepsiye sürün.
- Hamurun üzerine merengi yerleştirin ve kaşık yardımıyla dalga biçimi verin.
- Üzerine file badem serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
- Krema için pudra şekeri ve kremayı çırpın.
- Hazır pastayı ortadan kesin üzerine kremayı sürün ve kalan pastayı üzerine yerleştirin.
- Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp servis yapın.
Norveç Mereng Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















