Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta

Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Çikolata sosu;

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 .5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı kakaolu toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Kenarlarını süslemek için;

  • Hazır çikolata kreması

Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ilık su ek ettikten sonra kalan gereçlerini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz.
  4. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  5. Kek piştikten sonra mutfak havlusu serip dinlendiriyoruz.
  6. Muhallebi için tencereye süt, şeker, nişasta,kakao,un ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Piştikten sonra çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Ilıkken toz krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
  9. Buzdolabında soğutuyoruz.
  10. Kekimizin uzun kenarından uzunlamasına kesiyoruz 4 modül olacak biçimde.
  11. Çikolatalı sosumuzdan döküyoruz kekin her tarafına yayıyoruz.
  12. İlk parçayı yuvarlayarak dürüm yapar üzere dürüyoruz.
  13. Diğer modülleri da etrafına sarıyoruz.
  14. Kalan çikolatalı sosu üzerine sürüp çikolata serpiyoruz.
  15. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis ediyoruz.
  16. Ben kekin kenarlarını hazır çikolata sosu sıkarak süsledim siz öbür bir halde de süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun.

Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık Tarifi
Yulaflı Muzlu Çikolatalı Diyet Toplar
Ekmek Üstü Leziz Sağlıklı Tarif
Kedi Dili
Soslu Tavuk Yemeği
Kıymalı Tepsi Böreği
Hdabla | © 2025 |