Zeytinyağlı Semizotu

Zeytinyağlı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (dilersen arttırabilirsin)
  • 1 yemek kaşığı pirinç (bulgur da olur)
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarın kırmızı biber
  • Tuz
  • ½ çay bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotunu ayıkla ve yıkayın, köklerini kesin, yapraklı kısımlarıyla birlikte doğrayın (çok minik değil).
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin.
  3. Sarımsağı da eklemek istersen, doğrayıp onu da kavurun.
  4. Kırmızı biberi de julyen doğrayıp ekleyelim.
  5. Domates rendesi ve salçayı ekle, 1-2 dakika kavurun.
  6. Yıkanmış pirinçi ek edin.
  7. Ardından semizotunu ekleyin. Karıştırın ve tuzunu ayarlayın.
  8. Yarım çay bardağı sıcak suyu dökün.
  9. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  10. Pirinç yumuşayınca altını kapatın. Ilıyınca zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun. 🌷.

Zeytinyağlı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kurabiye
Şipşak Poğaça
Enfes Çiçek Kurabiye
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Kabak Tarator
Hdabla | © 2025 |