Soslu Karışık Kızartma

Soslu Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet biber
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • Sıvı yağ

Domatesli sos için;

  • 1 adet domates

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 kol dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soslu Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyalım ve doğrayalım ,kabakları da doğrayıp patatesi ve biberleri de patlıcanlarla tıpkı büyüklükte doğrayalım.
  2. Derin bir tavada teker teker kızartıp kenara alalım.
  3. Domatesi soyup küp küp doğrayalım bir tavada 3 yemek kaşığı yağda ezerek kavuralım.
  4. Yoğurdu karıştırma kabına alalım, sarımsakları ezip ,tuz ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip en son mayonezli de ekleyip karıştıralım.
  5. Sebzeleri bir kaba aktaralım ,önce üzerine yoğurtlu sosu daha sonra domatesli sosu döküp bir lezzet şöleni ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz 🥰.

Soslu Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Kurabiyesi
Muzlu Yaş Pasta
Evdekilerle Makarna
Evde Hatay Usulü Atom Döner
Tepsi Poğaçası
Muzlu Kremalı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |