Fırında Kuzu Gerdan

Fırında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu gerdan ( yahut istediğiniz kadar )
  • 6 adet cherry domates yahut 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet varsa kuru kekik
  • 6 adet arpacık soğan yahut 4 adet orta uzunluk soğan
  • Zeytinyağ
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fırında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle borcam yahut bir kabın içerisine gerdanları koyuyoruz.
  2. Önünü ve gerisini zeytinyağ ile elimizle yeterlice yağlıyoruz.
  3. Her iki tarafına da yeterlice tuz ve karabiber döküyoruz. ( kuru kekik kullanmayacaksanız, olağanda kekikte koyabilirsiniz).
  4. Sarımsakları etlerinde üstüne koyuyoruz.
  5. Soğanları da ekledikten sonra, üstüne streç ile kapatıp 1 saat dolapta marine ediyoruz.
  6. Dinlenen etlerin her tarafını, kızgın tavada mühürlüyoruz.
  7. Ortalama taraf başına 3-4 dakika kâfi oluyor.
  8. Rengi koyu kızarık hal alması kâfi.
  9. Bu sayede etin suyunu içine hapsetmiş olacağız.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz bir borcamın yahut fırın tepsisinin üstüne marine ettiğimiz eti gereçleri ile birlikte alıyoruz.
  11. Domatesi de ekledikten sonra, her gerdanın üzerine bir yemek kaşığı tereyağ koyuyoruz.
  12. Sonra da üstüne bir yağlı kağıt daha ve onun üstünede borcamı kapatacak formda streç sinema seriyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış, 200 derece fırının orta gözüne borcamı yerleştiriyoruz. Altlı üstlü ayarda 1 saat 10 dk pişiriyoruz.
  14. 1 saat 10 dakika sonra, üstünde ki streçi ve yağlı kağıdı alıp, bi 10 dakika daha fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Fırında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tarifi
Krem Brule
Puf Puf Mozaik Kek
Özel Soslu Yumuşacık Kuzu Gerdan
Limon Bar
Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |