Fırında Kuzu Gerdan
Fırında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kuzu gerdan ( yahut istediğiniz kadar )
- 6 adet cherry domates yahut 4 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 adet varsa kuru kekik
- 6 adet arpacık soğan yahut 4 adet orta uzunluk soğan
- Zeytinyağ
- Tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Fırında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle borcam yahut bir kabın içerisine gerdanları koyuyoruz.
- Önünü ve gerisini zeytinyağ ile elimizle yeterlice yağlıyoruz.
- Her iki tarafına da yeterlice tuz ve karabiber döküyoruz. ( kuru kekik kullanmayacaksanız, olağanda kekikte koyabilirsiniz).
- Sarımsakları etlerinde üstüne koyuyoruz.
- Soğanları da ekledikten sonra, üstüne streç ile kapatıp 1 saat dolapta marine ediyoruz.
- Dinlenen etlerin her tarafını, kızgın tavada mühürlüyoruz.
- Ortalama taraf başına 3-4 dakika kâfi oluyor.
- Rengi koyu kızarık hal alması kâfi.
- Bu sayede etin suyunu içine hapsetmiş olacağız.
- Yağlı kağıt serdiğimiz bir borcamın yahut fırın tepsisinin üstüne marine ettiğimiz eti gereçleri ile birlikte alıyoruz.
- Domatesi de ekledikten sonra, her gerdanın üzerine bir yemek kaşığı tereyağ koyuyoruz.
- Sonra da üstüne bir yağlı kağıt daha ve onun üstünede borcamı kapatacak formda streç sinema seriyoruz.
- Önceden ısıtılmış, 200 derece fırının orta gözüne borcamı yerleştiriyoruz. Altlı üstlü ayarda 1 saat 10 dk pişiriyoruz.
- 1 saat 10 dakika sonra, üstünde ki streçi ve yağlı kağıdı alıp, bi 10 dakika daha fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










