Güveçte Fırın Helva (Videolu)
Güveçte Fırın Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram sade tahin helvası
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Ceviz içi
Güveçte Fırın Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Helvayı küçük modüllere ayırıp tüm materyalleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Homojen bir kıvam alınca güvece döküyoruz.
- 190 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirip ceviz ile süsleyip servis ediyoruz.
Bu tanım ile orta-büyük uzunluk güveçten 1 tane çıkıyor, dilerseniz gereçleri arttırabilirsiniz. Görüntü için:

Güveçte Fırın Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








