Ekşi Mayalı Ekmekten Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı
Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken Üretimi Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ekşi mayalı bayat ekmek
Ekmeğe sürmek için:
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
Tatlının tek katınin şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 ince dilim limon
Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken Üretimi Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmeği kabukları soyalım ,ortadan ikiye keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Suyu unla güzelce çırpalım ,üzerine sürelim hoş kızarması için evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede denetim ederek iki tarafını da kızartalım.
- Sonra soğumaya bırakalım. Bir gün ekmek kadayıfı bekletelim.
- Ertesi gün serbeti için tencereye serbet materyalleri koyalım ,şeker erisin karıştıralım.
- Sonra 10 dk bu halde pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
- Tatlının bir tek katı çeşmede güzelce her tarafı ıslayalım.
- Fırın tepsisine koyalım, şerbet üzerine dökelim.
- Orta ateşte çevire çevire şerbetle birlikte pişirelim.
- Sonra servis tabağına alalım.
- Arzuya nazaran dondurma kaymak, fındık ,fıstık ile tüketebiliriz afiyet olsun.
Not; tatlının iki katını yapacaksanız şerbetin ölçüsünü artırın bu şerbet ölçüsü tek katı için.
Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken İmali Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












