Yaprak Sarma İç Malzemeleri
Yaprak Sarma İç Materyalleri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat ( çiğ köftelik baharat)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş büyük uzunluk sarımsak
Yaprak Sarma İç Gereçleri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanı, küçük küp formunda doğrayın, akabinde ince ,ince, maydanoz ve dereotunu doğrayın.
- Karıştırma kasenin içene doğranmış,kuru soğan,maydanoz, dereotu, zeytinyağı,tuz, biber salçası, domates salçası,pul biber, kimyon, karabiber, yedibaharat, yıkanmış süzülmüş,pirinç,bulgur ek ederek, birlikte tüm gereçleri karıştırın.
- Ardından,yaprak sarma içi olarak kullanın. Afiyet olsun 🙏🥀.
Yaprak Sarma İç Gereçleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







