Yaprak Sarma İç Malzemeleri

Yaprak Sarma İç Materyalleri Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı yedibaharat ( çiğ köftelik baharat)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş büyük uzunluk sarımsak

Yaprak Sarma İç Gereçleri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru soğanı, küçük küp formunda doğrayın, akabinde ince ,ince, maydanoz ve dereotunu doğrayın.
  2. Karıştırma kasenin içene doğranmış,kuru soğan,maydanoz, dereotu, zeytinyağı,tuz, biber salçası, domates salçası,pul biber, kimyon, karabiber, yedibaharat, yıkanmış süzülmüş,pirinç,bulgur ek ederek, birlikte tüm gereçleri karıştırın.
  3. Ardından,yaprak sarma içi olarak kullanın. Afiyet olsun 🙏🥀.

Yaprak Sarma İç Gereçleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıvırcık Ve Tereli Salata (Narlı, Havuçlu, Turplu Miss Gibi)
Makedonya Usulü Arnavut Böreği
Su Böreği Tadında Tepsi Börek
Tuzlu Kurabiye
Emziren Anneler İçin Tarif
Fırında Kemiksiz Kuzu Kol
Hdabla | © 2025 |