Kasede Tiramisu
Kasede Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisin için;
- 1 buçuk litre süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
Piştikten sonra;
- 3 yemek kaşığı kremşanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 pk vanilya
Alt tabanı için;
- Kedi lisanı bisküvi
Bisküviyi ıslatmak için;
- 1 su bardağından eksik süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Kasede Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Piştikten sonra katılacak materyaller hariç gerisini bir tencerede kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı vanilyayı ekliyoruz ,biraz sıcağı çıkınca kremşanti ve sütü ekleyip mikserliyoruz.
- Granül kahveyi sütle açıyoruz ,kedi lisanı bisküvilerini batırıp kaselerin tabanına koyuyoruz ,benim kaselerim küçüktü 1 tane kedi kullandım ,kaseniz büyükse 2 adet kullanabilirsiniz.
- Daha sonra muhallebiliyi kaselere hisse ediyoruz ,soğuduktan sonra kakao ile süslüyoruz afiyet olsun.
Kasede Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







