Sarı Fasülye Yemeği

Sarı Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sarı fasülye
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Sarı Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarı fasülyelerimizi birebir taze fasülye ayıklar ayıklıyoruz.
  2. Soğanımız dörde bölüp ay halinde doğruyoruz.
  3. Tencerenin altına birinci evvel fasulyeleri onları da üzerine soğanlarımızı koyuyoruz ve tuzumuzu atıyoruz. Burada püf nokta taze fasulyeleri güzelce kavurmak karamelize mümküne kadar.
  4. Kan fasülye ve soğanlarımızın üzerine küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz ve kavurma sürecine devam ediyoruz.
  5. Kavlan tüm gereçlerin üzerine suyumuzu koyuyoruz kaynadıktan sonra da altını kısıp 15 20 dakika pişmesini bekliyoruz.
  6. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Sarı Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Cheesecake
Tavuk Dürüm
Köri Soslu Palamut
Tiftik Hamburger
Örgü Simit Poğaça (Videolu)
Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |