Sarı Fasülye Yemeği
Sarı Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo sarı fasülye
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Sarı Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarı fasülyelerimizi birebir taze fasülye ayıklar ayıklıyoruz.
- Soğanımız dörde bölüp ay halinde doğruyoruz.
- Tencerenin altına birinci evvel fasulyeleri onları da üzerine soğanlarımızı koyuyoruz ve tuzumuzu atıyoruz. Burada püf nokta taze fasulyeleri güzelce kavurmak karamelize mümküne kadar.
- Kan fasülye ve soğanlarımızın üzerine küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz ve kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Kavlan tüm gereçlerin üzerine suyumuzu koyuyoruz kaynadıktan sonra da altını kısıp 15 20 dakika pişmesini bekliyoruz.
- İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Sarı Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










