Kremalı Tavuklu Makarna

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram tavuk göğsü jülyen doğranmış
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet ortaboy kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 kepçe makarnanın suyundan

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edip tavuk etlerini ekleyip hafif kızarana kadar soteleyin.
  2. Bu ortada tuzlu kaynar suda istediğiniz bir makarnayı çok az canlı kalacak formda haşlayın haşlanan makarnanın suyundan üç kepçe kadar ayırıp süzün.
  3. Hafif kızaran tavuk etlerini farklı bir kaba alın.
  4. Aynı tavanın içine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip soteleyin üzerine tereyağı ekleyip soteleyin.
  5. Üzerine jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurun, baharatlarını ekleyin, üzerine kremayı ve ayırmış olduğunuz makarnanın suyunu ekleyip karıştırın .
  6. Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini üzerine ek edip bir iki dakika pişirin ve makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırın, sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmekten/ Pideden Lezzetli Brownie
Kısır (Harika Bir Lezzet)
Kolay Sufle
Kornişon Turşu
Kuymak Karadeniz Usulü
Kabak Ve Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |