Sarımsaklı Pamuk Poğaça (Videolu)

Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5.5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur kabına su ,süt ,sıvı yağ, toz şeker ,tuz ,kuru maya ve yumurta akını alarak güzelce karıştıralım.
  2. Azar azar un eği yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım .
  3. Toparlanan hamura oda ısısında bulunan tereyağını ek ederek 4-5 dakika daha yoğurup üzerini kapatarak bir saat mayalandıralım .
  4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler kopartarak orta uzunluk yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  5. Üzerini kapatıp 10 dakika tepside mayalandıralım .
  6. Sonrasında yumurta sarısının içine içerisine pekmezi karıştırıp fırça ile üzerine sürelim.
  7. 190 derece evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  8. Tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve bir diş rendelenmiş sarımsağı karıştırarak fırından aldığımız sıcak poğaçaların üzerine fırça ile sürerek 10-15 dakika dinlendirip sonrasında servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız

Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hira Tatlısı
Yazı Kışa Taşıyan Lezzet: Dondurucuya Taze Fasulye Saklama Yöntemi
Mangalda Soslu Kanat
Kayısılı Dondurma
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek
Triliçe
Hdabla | © 2025 |