Sarımsaklı Pamuk Poğaça (Videolu)
Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta sarısı
- 5.5 su bardağı un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 diş sarımsak
- 3-4 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur kabına su ,süt ,sıvı yağ, toz şeker ,tuz ,kuru maya ve yumurta akını alarak güzelce karıştıralım.
- Azar azar un eği yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım .
- Toparlanan hamura oda ısısında bulunan tereyağını ek ederek 4-5 dakika daha yoğurup üzerini kapatarak bir saat mayalandıralım .
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler kopartarak orta uzunluk yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini kapatıp 10 dakika tepside mayalandıralım .
- Sonrasında yumurta sarısının içine içerisine pekmezi karıştırıp fırça ile üzerine sürelim.
- 190 derece evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve bir diş rendelenmiş sarımsağı karıştırarak fırından aldığımız sıcak poğaçaların üzerine fırça ile sürerek 10-15 dakika dinlendirip sonrasında servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız
Sarımsaklı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















