Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı
Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı donmuş mısır
- Tereyağı
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri haslayın, daha sonra haşlanan bezelyenin içine donmuş mısırları ek edin.
- Arpa şehriyeyi sıvı yağ ile güzelce kavur hafif rengi değişene kadar sonra ıslattığımız pirinçi ekleyin, ikisini harmanlayın kavurun suyunu ek et ve kapağını kapatın.
- Pişmesini denetim edin, biraz suyunu çekince mısır ve bezelyeyi ekleyin, 1 sefer ezmeden karıştırın.
- Üzerine bir kaç çay kaşığı tereyağı koyun, küçük küçük bez yahut kağıt havlu ile üzerini örtün, kapağını kapat dinlendirin.
- Suyunu ve nemini çektikten sonra ezmeden karıştırın ve servis edin afiyet olsun.
Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






