Mısır Gevrekli Favori Kurabiye

Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Bulamak için;

  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 3 su bardağı mısır gevreği

Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kurabiyemizi hazırlayalım; un hariç öbür materyalleri düzgünce karıştıralım.
  2. Unumuzu ek edip hamurumuzu tamamlayalım. Dikkat edelim unu fazla koyup kurabiyemizi sertleştirmeyelim. Ele yapışmayan ve dağılmayan bir hamur olacak.
  3. Cevizden biraz küçük kesimler halinde yuvarlayıp tepsimize dizelim.
  4. 180° evvelden ısıtılmış alt üst fansız fırında altı hafif kızarana kadar pişirelim. Üzeri beyaz kalacak.Çok kızartayalım.
  5. Kurabiyeler pişerken sıvı yağ ve sürülebilir çikolatayı hafif ısıtıp karıştıralım, hazır olsun.
  6. Gevreğimizi de kıralım, ben bi bardak gerisiyle döverek kırdım. Un ufak olmasın gevreğimiz.
  7. Kurabiyeler piştikten sonra soğuması için biraz bekleyelim, daha sonra bir çatal yardımıyla evvel çikolataya batırıp ordan gevreğin içine atıp tekrar öteki bir çatal yardımıyla güzelce gevreğe bulayalım.
  8. Ben tepsiye dizip buzdolabına koydum, hava sıcak olduğu için.
  9. Dilerseniz hemn tüketebilirsiniz. İsterseniz kurabiyeleri çikolataya bulamadan buzluğa koyabilirsiniz, istediğiniz vakit çıkartıp çikolataya bulayabilirsinz. Afiyet olsun 🌸 🌾.

Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Ağlayan Pasta
Tuzlu Kek
Sebzeli Tavuklu Pilav
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek
Kremalı Patates Graten
Hdabla | © 2025 |