Hızlı Balon Ekmek
Hızlı Balon Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı çeşme suyu
- 1 paket (11gr) ınstant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağı
- Aldığı kadar un ( sert olmayacak yumuşak bir hamur ayarlayın ununuza göre)
Hızlı Balon Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, maya ,şeker ve tuz yoğurma kabına alınıp bir dk karıştırılır.
- Üzerine yağ ve unu yavas yavaş ekleyip güzelce yoğurulur.
- Yumurta büyüklüğünde modüller koparıp un yardımıyla tava genişliği yuvarlak açın.
- Kızgın tavaya alıp üzeri hafif benek benek olunca çevirelim, şişmeye başlayacaktır, biraz şişince tekrar çevirelim, bir iki çevirip hafif kızarınca alalım.
Hızlı Balon Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













