Sütlü Kaşık Dökmesi
Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sütü derin bir kasede çırpalım.
- Ardından tuz, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip, çırpıcı ile pürüzsüz olana dek çırpalım.
- Tavaya sıvı yağ sürelim ve hamurdan kaşık kaşık koyup, bir tarafları piştiğinde öteki tarafı çevirerek iki tarafını pişirelim.
- Tüm hamura tıpkı süreci uygulayalım. Afiyet olsun.
Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






