Sütlü Kaşık Dökmesi

Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve sütü derin bir kasede çırpalım.
  2. Ardından tuz, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyip, çırpıcı ile pürüzsüz olana dek çırpalım.
  3. Tavaya sıvı yağ sürelim ve hamurdan kaşık kaşık koyup, bir tarafları piştiğinde öteki tarafı çevirerek iki tarafını pişirelim.
  4. Tüm hamura tıpkı süreci uygulayalım. Afiyet olsun.

Sütlü Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Peynirli Çörek
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Serinletici Meyveli Smoothie
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Yalancı Beyti
Bisküvili Tiramisu
Hdabla | © 2025 |