Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki
Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- 210 gram un
- 240 gram şeker
- 35 gram nişasta
- 50 ml sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyip hafif köpürene kadar çırpmaya başlıyoruz.
- Ardından şekerin 2/3ünü yavaş yavaş yumurta beyazlarına ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Traş köpüğü kıvamına geldiğinde hazır.
- Şekerin 1/3ü ile yumurta sarılarını beyazlaşana ve kıvam olarak kendi üzerinde iz bırakana kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıcak suyu bu karışıma ekleyip çırpıyoruz.
- Sonrasında nişasta,un, kabartma tozu ve şekerli vanilini eleyerek yumurta sarılı karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Bu karışımın biraz katı kıvamlı bir kek karışımı üzere olması gerekiyor şayet ölçülerinizi ayarlayamazsanız ve çok fazla katı olursa biraz daha su ekleyerek açabilirsiniz.
- Hazır olan yumurta beyazlı ve sarılı karışımları birbirine ekleyip alttan üste gerçek söndürmeden mümkün olduğunca en az ölçüde karıştırıyoruz.
- Bu karışımın biraz akışkan, hareketli bir köpük üzere olması gerekiyor.
- Karışımı hazırladığımız kalıba alıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli bir biçimde 45 dakika pişiriyoruz, 15 dakika fırını kapatıp kapağı kapalı bir halde pişiriyoruz.
- Böylece kekin üstü yanmadan içi pişiyor. Müddetin sonunda fırın kapağını açıp keki çıkartmadan bekleyin, yoksa ani hava değişimiyle kekiniz sönecektir.
- Fırından çıkardıktan sonra keki kesinlikle fırın teline karşıt çevirip koyun yoksa kekiniz sönebilir.
- Tüm ayrıntılarına dikkat ederseniz süper bir pandispanya pişirmeniz mümkün. Şimdiden herkese afiyet olsun!.
Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















