Hamburger Ekmeği
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı+ 1-2 yemek kaşığı un
- Üzeri için dilerseniz çörek otu
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 10-15 dakika üzerini kapatarak dinlendirin.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
- 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru modüle ayırıp eşit büyüklükte 3 beze yapın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye koyup 20 dakikada tepsi mayası yapın. Üzerine çörek otu serpin.
- Ben poğaça üzere olmaması için yumurta sarısı sürmüyorum fakat dilerseniz siz sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirin soğuduktan sonra kesebilirsiniz. Afiyet olsun💗.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






