Mayalı Poğaça Tarifi
Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (instant küçük paket 10 gr ya da yarım paket yaş maya ,küp maya – 21 gr)
- 4,5 -5 su bardağı un (kontrollü ekle)
İçine:
- Beyaz peynir yada lor peyniri
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yağ yada süt
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. (kuru maya da olur, yaş maya da. )
- Üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyip, karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin, yumuşak hamur yoğurun.
- Üzerini örtün, ılık yerde 45 dakika bekletin (mayalansın).
- Hamurdan modüller alın, içine peynir koyun, kapatun, tepsiye dizin.
- Üzerine için yumurta sarısını sürün, istersen susam ve çörekotu serpin.
- 15 dakika tepsi mayası yap (istersen beklet).
- 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından alın tepsinin üzerini havlu ile kapatın şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊.
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










