Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvayağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm yahut elma sirkesi)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (beyazı dışı için yaklaşık 3 su bardağı un (un markasından farklılık gösterebilir denetimli ekleyelim)

Bulamak için ;

  • Ayırdığımız yumurta akı
  • Susam

Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeyi uygun bir kapta karıştırıyoruz ,daha sonra unu azar azar ekleyip hamuru toparlıyoruz.
  2. Daha sonra biçim verip yumurta akına bulayıp daha sonra susama bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.

Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Fırında Soslu Karnabahar
Arpa Şehriye Pilavı
Yağsız Karnıyarık
Banana Bread
Döküm Tencerede Ekmek
Hdabla | © 2025 |