Zeytinyağlı Semizotu Yemeği

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram semizotu
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı z.yağ
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayalım.
  2. İnce ince doğrayalım biraz sirkeli susa bekletelim.
  3. Derin bir tencerenin içine küp küp doğranmış soğanları kokusu çıkana kadar soteleyelim. (kavururken bir tutam tuz atalım ki daha çabuk suyunu bıraksın).
  4. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı salçasını koyup kavuralım.
  5. Semizotları koyup tuz ve şekeri de ek ederek hafif kavuralım.
  6. Sıcak suyunu eklemeden 1 yemek kaşığı bulgur da ek edelim ve sıcak suyunu da ekleyerek biraz altını açıp kaynatıp daha sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk yumuşayana kadar pişirelim.

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsiköy Sütlaçı
Yaş Pasta
Unsuz Brownie
Erişte Salatası
Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda)
Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |