Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 – 1,5 litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İsteğe bağlı kuru nane

Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelden sıcak suda bekletin yahut birebir gün yaklaşık 20 dakika haşlayın, akabinde süzün.
  2. Bir tencerede biraz sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Salçayı ve doğranmış domatesleri ekleyin, birkaç dakika kavurmaya devam edin.
  4. Mercimekleri ilave edin, sıcak suyu üzerine dökün.
  5. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
  6. Orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
  7. Son 10 dakikada erişteyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  8. Püf noktası: → su yerine tavuk suyu kullanırsanız çok daha lezzetli olur! → üzerine biraz limon suyu gezdirin yahut bir kaşık yoğurtla servis edin!.

Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun
Köfte Bowl
Bebek Keki
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Patlıcan Mezesi
Ev Yapımı Sokak Simidi
Hdabla | © 2025 |