Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim eksik fazla un markasına nazaran değişebilir)

Alt tabanı için;

  • 3 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce mikserle 5 dk çırpalım.
  2. Sonra sırasıyla öteki materyalleri ekleyip spatulayla karıştıralım.
  3. Kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim ve kanar fazlalıklarını keselim nasıl yağlı kağıdı serdiğimi fotoğrafla gösterdim bakabilirsiniz.
  4. Sonra şekeri yağlı kağıdın üzerine serpelim üzerine elma dilimi üzere dilimlediğimiz şeftalileri dizelim üzerine harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derecede fırında yaklaşık 30 -35 dk pişirelim fırından fırına değişebilir dikkatli olun.
  6. Sonra pişen kekimizi birinci sıcaklığı çıkınca kalıbımızdan çıkarıp karşıt çevirelim yağlı kağıdı çıkaralım.
  7. Soğuyunca üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz afiyet olsun.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Havuç Tarator
Evde Çikolata Enfes
Anne Sırrı Köftesi
Çin Pilavı
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2025 |