Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş Tanımı İçin Malzemeler
Pasta gereçleri:
- 4 adet oda sıcaklığında orta uzunluk yumurta
- 150 gram ince toz şeker
- 5 gram rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 70 gram eritilmiş (soğumuş) tereyağı
- 60 ml ılık süt
- 200 gram un
- 50 gram file yahut doğranmış badem
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Limon sosu gereçler:
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket vanilin
- Damak zevkinize nazaran pudra şekeri (ben 3 yemek kaşığı kullandım)
- 2–3 yemek kaşığı limon suyu
- İstenilen ölçüde limon kabuğu rendesi
- Bir tutam tuz
- Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limon kabuğu rendesi ile şekeri karıştırıp parmak uçlarınızla biraz ovalayın. 👉 bu süreç, limon kabuğundaki tüm aroma ve yağı ortaya çıkarır. Yalnızca kekin lezzetini artırmakla kalmaz, dokusunu da geliştirir.
- Bir yemek kaşığı unu yaklaşık 20 gram bademle karıştırıp bir kenarda bekletin. 👉 bu, bademlerin pişirme sırasında kekin tabanına çökmesini pürüzler.
- Yumurta, şeker ve vanilini mikserle yüksek periyotta yaklaşık 3 dakika çırpın, karışım köpük üzere hafif ve hacimli olmalı. Akabinde eritilmiş lakin sıcaklığı geçmiş tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Sonrasında limon suyunu ek edin ve karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyin ve 3 evrede spatula yahut uygun bir kaşıkla karışıma yedirin.
- İlk yarısını ekledikten sonra, unla karıştırılmış bademleri ekleyin. Daha sonra kalan unu da ek edin ve karıştırmaya devam edin. 👉 hamur çok fazla karıştırılmamalıdır; yalnızca un büsbütün karışana kadar karıştırmak kafidir. Topak kalmasın lakin fazla çırpılmasın.
- Hamuru kek kalıbınıza (örneğin baton/loaf kalıbı yahut dilediğiniz öbür bir kalıp) dökün. Kalan file yahut doğranmış bademleri üzerine çokça serpin. Evvelce ısıtılmış 160°c fanlı fırında üzeri altın rengini alana kadar pişirin. (👉 pişirme müddeti fırına nazaran değişebilir. Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü. ).
- Limon sosu tanımı: tüm gereçleri soğukken bir sos tenceresine koyun ve karıştırın. Büsbütün homojen hale geldiğinde, orta ateşte daima karıştırarak pişirin. 👉 sos kıvam alıp hafif krema üzere olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Sos hakkında not: sosu, ocaktan aldıktan ve büsbütün soğuduktan sonra, soğumuş kekin üzerine dökün.
- Kek büsbütün soğuyup kalıptan çıktıktan sonra, limon sosunu istediğiniz halde üzerine dökün.
- Üzerine yaban mersini (blueberry) ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Son olarak üzerine pudra şekeri serpin.
Püf noktalar: 1. Fırın kesinlikle evvelden ısıtılmış olmalı. 2. Birinci 20 dakika boyunca fırın kapağı mutlaka açılmamalı. ⸻ kek kalıbı teklifleri: • yuvarlak kalıp: 22 yahut 23 cm çapında, 7-8 cm yüksekliğinde • dikdörtgen kalıp: 20×30 cm (kek biraz daha alçak olur lakin dilimlemeye uygundur) • baton (loaf) kalıp: yaklaşık 23×13 cm ⸻ kalıp hakkında kıymetli bilgiler: 1. Kalıp, kek harcının üçte ikisi kadar dolmalı; böylelikle kek hoş kabarır ve taşmaz. 2. Kalıp büyükse kek yayılır ve alçak olur. Kalıp küçükse kekin içi pişmeyebilir yahut taşabilir.
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







