Kabak Çığırtma

Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet küçük kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların üç kısımlarını artı formunda kesip başlarından kesiyoruz.
  2. Zeytinyağ koyduğumuz tavada artlı önlü kızartılır. Kenara alınır.
  3. Aynı tavada piyazlık doğranmış soğanları soteleyin.
  4. Biberleri koyup kavurun.
  5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın tavaya alın.
  6. Sarımsakları da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Kabakları da koyup, tuz ve su ekleyip kısık ateşte pişirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Kek (Videolu)
Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası
Yoğurmadan Cevizli Ekmek (Ciabatta)
Közbiberli Domates Sos
Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz)
Mis Gibi Tereyağlı Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |