Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli)
Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 yada 3 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 fincan tel şehriye (isteğe nazaran azda katabilirsiniz ben fazla seviyorum diye katıyorum)
- 2 küp şeker yoksa 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 kaşık tuz (kaşığa nazaran değişebilir)
- Su
Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye ayçiçek yağı ve margarin katıp, tel şehriyeyi katıp karıştırıyoruz.
- Kavrulduktan sonra pirinçi katıp karıştırıyoruz ,kavurduktan sonra (isteğe nazaran kavurma yada bilirsiniz) şeker ve tuz katıp karıştırıyoruz.
- Pirinçlerin üzerine gelene kadar su katıyoruz ,karıştırıp üstünü kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Suyu aldıktan sonra bakıyoruz daha diriyse su katabiliriz, pişen pilavımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













