Kadayıf Sarma
Kadayıf Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Dış harcı için;
- 750 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı tereyağ (isteğe nazaran artırabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı fındık (tercihe göre)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 -2 damla limon
Üzeri için;
- Ceviz
- Fındık
Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimiz hazırlanır. (şerbet hafif soğuk tatlımız fırından çıkıp birinci sıcağı çıkınca eklenir).
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır ve eritilir.
- Eriyen yağ kadayıfların üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Kadayıflar uzun uzun alınarak tahtaya serilir.
- İç harcı konulur ve sarılır.
- Tepsiye dizilerek evvel alt daha sonra üst 180°c de pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbet dökülür.
- İstediğiniz üzere üzerini süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















