Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su
Sos için;
- 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı domates rendesi ya da püre
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi
- 2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru kaynar su ile ıslatıp kenarda bekletiyoruz.
- Geri kalan tüm malzemeyi kasede karıştırıp dinlenen bulgurun üzerine döküp en az yarım saat ya da 45 dk özleşene kadar yoğuruyoruz.
- Sonrasında biçim verip yeşiilkler ile ikram ediyoruz.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



