İki Renkli Poğaça
İki Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Hamurları yapıştırmak için:
- Su
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
İki Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına un alınır, üzerine şeker ,tuz ,kuru maya, süt ,yumurta ve yağ ekleyerek yavaş yavaş yoğurma başlanır.
- Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alınır ve son kere yoğurulur.
- Hazır olan hamur iki kesime bölünür bir modülüne kakao eklenerek tekrar yoğurulur .
- Ardından hamurlar uygun bir tabağa alınır ve üzerine pak bir örtü örtülerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra hamur tezgahı alınır oklava yahut merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açılır ,fırça yardımıyla hamurun her yerine gelecek formda su sürülür. Hamur birbirine yapışması için.
- Kakaolu hamur da birebir ölçüde açılır.
- Kakaolu hamurda sade hamurun üzerine serilerek ortadan ikiye bölünür üzerine çikolata sürülerek rulo formunda sarılır. Ve her rulo on modüle bölünür.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimizi alarak üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Son olarak evvelden işitilmiş 200°’de fırında alt üst fansız ayarda 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🥐.
İki Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










