Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tarifi

Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak

Kaplaması:

  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Bandırmalık sosu:

  • 5 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasenin içerisinde un nişasta kabartma tozu tuz ve maden suyu karıştırılır.
  2. Kabaklar ince halka halka doğranır.
  3. Kabaklar kaplama harcına tek tek bandıktan sonra ısınmış yağda iki taraflı kızartılır.
  4. Kızaran kabaklarların yanına bandırmak için sarmısaklı tahinli yahut dileğe nazaran sarımsaksız da olabilir yoğurt hazırlanır.

Afiyet olsun.

Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol
Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma
Rus Salatası
Mor Lahana Turşusu
Meyveli Yaş Pasta
Semizotlu Börek
Hdabla | © 2025 |