Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk but
- 6 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek yemek tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri için;
- İnce doğranmış maydanoz
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk budunu uygun bir tencereye alıyoruz, üzerine su ve defne yaprağını ek edip haşlamayı bırakıyoruz.
- Haşlanan tavukları ufak ufak gidiyoruz.
- Yıkanmış ve doğranmış zerzevatları uygun bir tencereye alıp 4 su bardağı su ile haşlıyoruz blenderdan geçiriyoruz .
- Uygun bir tavada tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp eritiyoruz, üzerine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavururuz.
- Blenderdan geçirdiğimiz çorbaya ek ediyoruz ,üzerine dizilmiş tavukları ek ediyoruz, tuz ve karabiber ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz maydanoz ile servis yapıyoruz afiyet olsun.
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










