Kremalı Ispanak Dolgulu Mantar
Kremalı Ispanak Dolgulu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket mantar
- 4 diş sarımsak
- 1 demet ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- Muskat cevizi rendesi
- 1 kutu krema
Üzeri için:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Ispanak Dolgulu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağının yarısını küçük bir sos tenceresinde eritin, bir fırça yardımıyla mantarların üzerine sürün.
- Ezdiğiniz sarımsakları kalan tereyağında 2-3 dakika soteleyin.
- Ispanak ek edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Ispanaklar düzgünce yumusayıncaya kadar pişirin.
- Kremayı ek edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Mantarları fırın tepsisine dizin.
- Ispanaklı harcı içlerine paylaştırın.
- Üzerine kaşar peyniri serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Sıcak servis yapın.
Kremalı Ispanak Dolgulu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











