Sebze Yatağında Et

Sebze Yatağında Et Tanımı İçin Malzemeler

Et için;

  • 200 gram bonfile yahut konutta bulunan bütün et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam kekik (taze yahut kuru)
  • Bir tutam biberiye (taze yahut kuru)

Sebze;

  • 2 tane ufak kapya biber
  • 4 tane ufak köz patlıcan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebze Yatağında Et Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelce dolabınızda bulunan antikor bonfile yahut kurbandan kalan bütün eti 1 parmak kalınlığında kesip, zeytinyağı, kekik, tuz, biberiye ile marine edin.
  2. Patlıcan ve kapya biberi közleyip kabuklarını soyun.
  3. İçine dövülmüş sarımsak ve tuzu koyup satırla güzelce ezin.
  4. Sonrasında ufak tavaya zeytinyağını ekleyip ezilmiş zerzevatları suyu ile birlikte uygunca kavurun.
  5. Marine ettiğiniz eti 6 dakika boyunca ısıttığınız döküm tavaya koyun iki yüzünü de 3. 5 -4 dk pişirin.
  6. Sotelediğiniz sebzeyi tabağa alın üzerine etleri koyun. Afiyet olsun:).

Sebze Yatağında Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu)
Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye
Lezzetli Anne Barbunyası
Bu Donut Bir Harika
+6 Ay Öğle Arası
Fırında Sebze Kızartma (Efsane)
Hdabla | © 2025 |