Tavada Anne Köftesi Ve Patates

Tavada Anne Köftesi Ve Patates Tanımı İçin Malzemeler
Anne köftesi için :
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay bardağı kuru ekmek içi yada galeta unu
- Damak tadına nazaran tuz
- Karabiber
Diğer gereçler;
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Tavada Anne Köftesi Ve Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce köfteleri yapmak için kıyma, galeta unu ,ince çektiğimiz soğanı ve baharatları bir hoş yoğurarak köfte formu veriyoruz.
- Ben her vakit buzluğumda hazır olarak bulundurduğum için buzluktan çıkardım.
- Arkalı önlü hafif pembe renk oluncaya dek hafif yağda kızartıp kenara koydum.
- Patatesleride tıpkı halde iri keserek gerili önlü kızarttım.
- Tavaya bir sıra patates bir sıra köfte gelecek biçimde yerleştirerek bir kasede hazırladığım salçalı suyu üzerlerine dökerek kısık ateşte 15dakika özdeşleşinceye dek pişirdim.
- Pratik ve acil durum kurtarıcısı bir yemek olarak herkese tavsiye ederim.
Tavada Anne Köftesi Ve Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








