Porsiyonluk Mini Elmalı Kekler

Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt / süt de olur
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir cimdik tuz

Üzeri için;

  • 2-3 adet elma
  • File badem

Üzerine ;

  • Herhangi bir marmelat yahut bal üzerinin parlak olması için

Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpın, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar bir el çırpın.
  2. Daha sonra kuru gereçleri, un çok az tuz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar güzelce kıvam alana kadar çırpın.
  3. Yağlanmış kalıplara harcımızdan kaşık yardımıyla koyalım.
  4. Kalıpların boyutuna nazaran ayarlayın kabarma payınıda düşünün çok doldurmayın.
  5. Üzerlerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirdikten sonra file badem serpiştirip ölceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkan sıcak keklere marmelatımızı fırça yardımıyla sürüyoruz.
  7. Kekler sonraki güne kalırsa dahada lezzetli oluyor bilginize.

Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hingel (Patatesli Mantı)
Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Tavuklu Pirinç Çorbası
Orman Meyveli Crumble Kek
Yaprak Sarma
Erişte
Hdabla | © 2025 |